Automatiserade flöden för e-handel

Skicka data, trigga arbetsflöden och automatisera arbetsuppgifter. Med Kroconnect gör du din e-handel enklare och mer effektiv genom en central hub för dina integrationer.

Kroconnect - automatiserade arbetsflöden för e-handel

Hur fungerar det?

Ett flöde startar i och med att en händelse inträffar i din webbutik, i ditt affärssystem eller i en annan app. Det kan också röra sig om en schemalagd återkommande utlösare som du ställt in i Kroconnect.

Data från den utlösande händelsen skickas vidare till de andra anslutna integrationerna i ditt flöde.

Exempel på flöden:

  • En order från en webbutik går vidare och registreras i ert ekonomisystem.
  • Produktdata som uppdaterats i ert affärssystem skickas till en eller flera webbutiker.
  • När en vara säljs över disk i er butik uppdateras lagersaldot i webbutiken.
Automatiserade arbetsflöden för e-handel
Automatiserade arbetsflöden för affärssystem

Skalbart

Du kan alltid lägga till eller ta bort integrationer till ditt konto. Du kan också öka eller minska omfattningen, t.ex. antal ordrar på en månad, efter behov.
Då du debiteras månadsvis betalar du alltid för det du använder

Villkorsstyrda händelser

Du kan skapa logik och skapa regler för vilken, eller vilka, händelser som ska ske i flödet. Du kanske vill göra inköpsansvarig uppmärksam på om en vara kommer under ett visst lagersaldo i samband med en försäljning? Använd villkor som ordervärde, kundens adress, lagersaldo etc.

Bättre kontroll kring din bokföring för dig med Fortnox och som säljer till flera länder, där One Stop Shop (OSS) behöver konfigureras i Fortnox.

Logiken i mappningen för arbetsflöden har utökats, där det nu går att villkora och styra ännu mer vad som ska uppdateras eller ej.

Är du nyfiken på automation för din e-handel? Vill du ha möjlighet att skicka och ta emot information om ordrar, kunder, produkter, lagersaldon, leveranser och betalningar mellan olika system?

I den här artikeln förklarar vi lite av vad Kroconnect är, vad som döljer sig under huven och vad du kan använda tjänsten till.

Nu finns stöd för settlements med Klarna och/eller Stripe i Kroconnect. Automatisera processen med bokföring av utbetalningar från din betalleverantör.

En utökad mappningsfunktion i json-format möjliggör skräddarsydda flöden med kraftfull logik. Denna finns nu tillgänglig när ordrar skickas från WooCommerce till Fortnox.

Kroconnect är en SaaS-tjänst som utvecklas och drivs av Krokedil AB.

Krokedil har hållit på med webbutveckling och e-handel sedan 2010. Vi har tagit fram och utvecklat en rad olika plugin för, framförallt, frakt- och betallösningar till WooCommerce. Vi har sen tidigt i företagets historia nära samarbete med flera av de ledande aktörerna inom dessa områden i Sverige och Europa. Bland våra partner finns bl.a. KlarnaNetsSpecterQliroInstaboxWalley och Payson.

Vill du hålla dig uppdaterad om information och nyheter för Kroconnect? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så skickar vi information om nya funktioner och integrationer direkt till dig.