Nyheter / Hantera frakt i din webbutik med Fraktjakt

Hantera frakt i din webbutik med Fraktjakt

Under våren har vi släppt en fraktintegration i Kroconnect som gör det möjligt att boka frakt via leveransplattformen Fraktjakt i din WooCommerce-butik. Den här artikeln beskriver kortfattat de funktioner som finns i integrationen och hur du gör för att komma igång på ett enkelt sätt.

Så här funkar integrationen

Fraktjakt har sedan tidigare ett plugin på wordpress.org. Det här pluginet kommer dock att pensioneras framöver och det saknar också flera av de funktioner som finns i integrationen som vi tillhandahåller via Kroconnect. Här är några av de saker som gör det enkelt att hantera frakt i webbutiken.

➤ Stöd för kundstyrd och butiksstyrd frakt

Fraktjakt erbjuder två typer av fraktlogik – kundstyrd och butiksstyrd frakt. Med kundstyrd frakt menas att logiken för frakten konfigureras i ditt konto hos Fraktjakt. Butiksstyrd frakt innebär att logiken för pris och tillgänglighet styrs från WooCommerce. Vår integration har stöd för båda varianter.

➤ Pickup points i kassan

Om du erbjuder ett fraktsätt där leveransen sker till ett utlämningsställe, då visas en selectbox i kassan där kunden själv väljer ombud. Enkelt och smidigt.

➤ Boka frakt direkt från Woo

När en ny order kommer in i din webbutik bokar du du enkelt frakten direkt från WooCommerce, utan att behöva logga in i Fraktjakts portal.

➤ Ladda ner och skriv ut fraktetiketter

När frakten är skapad kan du enkelt ladda ner och skriva ut fraktetiketten och andra fraktdokument direkt från WooCommerce. 

➤ Spåra leveransen

Spårningslänk och sändnings-ID för bokad frakt sparas till ordern i WooCommerce.

➤ Tulldokument

Tulldokument kan skapas för försändelser utanför EU. Dessa dokument sparas till ordern i WooCommerce.

Automatisk utskrift av fraktdokument

Som en tilläggstjänst i Kroconnect kan du även koppla på automatiska utskrifter av fraktetiketter och andra fraktdokument. På så vis kan du skapa ett flöde som innebär att dina fraktdokument automatiskt skrivs ut i samband med att du levererar ut en order.

Kom igång med en 14 dagars gratis provperiod

Om du vill testa integrationen så kan du påbörja en 14 dagars gratis provperiod. :point_right: Ladda ner pluginet och läs mer om hur du startar din provperiod här. Du kan även se en genomgång av integrationen i videoform. Den är drygt 8 minuter och går igenom de olika delarna på ett relativt kortfattat sätt :).

Känner du att du vill ha lite hjälp att komma igång kan du istället boka in ett onboarding-möte där vi hjälper dig igång.

Hantera frakt i din WooCommerce butik med Fraktjakt

Relaterade inlägg

Senaste inläggen